Hirdetés

Ezentúl mindenki titkosítva Facebookozik



|

A jövőben minden felhasználó HTTPS-en keresztül böngészheti a közösségi oldalt.

Hirdetés

A Facebook minden felhasználó számára elérhetővé és alapértelmezetté teszi a HTTPS-t. A titkosított böngészést elsőként az észak-amerikaiak kapják meg, de a világon mindenhol biztonságos böngészésre áll át a közösségi oldal, amely ezt a szándékát már tavaly bejelentette.

A HTTPS lényege, hogy a fogadott és küldött adatok a szerverek és a böngészőnk között titkosítva vannak. Ezt a megoldást alkalmazzák többek között például a banki fiókok és tranzakciók esetén. A Facebook kezdetben mindössze a jelszavak küldésekor alkalmazta ezt.

A Facebook korábban 2011. október 1-ig adott határidőt az alkalmazások fejlesztőinek, hogy támogassák a HTTPS-t, ugyanis a facebookos fiókok védelme mellett az appok bebiztosítása is kritikus része a felhasználók biztonságának. A titkosítás negatív oldala, hogy az ilyen oldalaknak tovább tart betölteni, ezért a közösségi oldal sebessége kissé lassabbnak tűnhet HTTPS használatával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.