Hirdetés

Ezért nem tudsz lelépni a Facebookról



|

A kutatók összeszedtek négy tényt, ami miatt lehetetlen elszakadni a közösségi oldaltól.

Hirdetés

Sokan döntenek úgy bizonyos okokból, hogy jobb lesz az életük, ha lelépnek a Facebookról - a történet vége általában az, hogy néhány nap múlva újra ott vannak a közösségi oldalon. 

Hirdetés

Egy friss tanulmány azt a kérdést vizsgálta, hogy az emberek képesek-e elkerülni a Facebookot 99 napon keresztül, és, hogy miként változnak az érzéseik. 

Természetesen a legtöbben nem tudtak ellenállni, és így a 99 napot sem bírták ki az oldal és a lájkok nélkül. 

A kutatók összeszedtek négy indokot, amely miatt a legtöbben képtelenek ellenállni a Facebooknak. 

Az első az volt, hogy nincs más komoly közösségi oldal, amely lekötné a felhasználókat. Ha akad, akkor csökken a visszaszokás esélye - persze ez mindenképp ördögi kör. Voltak, akik eleve függőnek érezték magukat, számukra szintén esélytelen volt a szakítás az oldallal. 

Ugyancsak probléma volt, amikor valakinek nem volt jó kedve. A Facebook böngészése azonban szinte bizonyítottan csak még rosszabb kedvet okoz mindenkinél. 

Sokan pedig azért képtelenek lelépni a Facebookról hosszabb időre, mert nem tudják elviselni, ha nem láthatják, hogy mások mit gondolnak róluk. 

Rengeteg helyen felhívják a figyelmet, hogy az effajta függőség ellen tenni kell (akár valós barátokkal vagy egy macskával), mert nem a közösségi média használ minket, hanem fordítva. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.