Hirdetés

Facebook: még több tartalom a hírfolyamban



|

A portál mostantól előtérbe helyezi a korábban eltüntetett frissítéseket.

Hirdetés

Valószínűleg a többség számára már feltűnt, hogy alapértelmezett beállítások mellett a Facebook hírfolyamában nem időrendben jelennek meg a frissítések, hanem a portál különféle paraméterek (például a továbbosztások, tetszésnyilvánítások száma) alapján a fontosnak ítélteket próbálja az előtérbe tolni.


A statisztikai alapon működő megoldás legnagyobb hátránya, hogy a bejegyzések olyan 43 százalékát „elrejti” a felhasználó szeme elől – pontosabban fogalmazva túlságosan sokáig kell görgetni a megjelenítésükhöz.


A probléma megoldása érdekében a Facebook munkatársai módosítottak az algoritmuson, amelynek következtében már a bejegyzések átlagosan 70 százaléka kerülhet a felhasználók látókörébe, ezzel jelentősen érdekesebbé téve a hírfolyamot, azaz potenciálisan növelve a közösségi portálon eltöltött idő és aktivitás mennyiségét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.