Hirdetés

Facebookos fotókkal is átverhető a legtöbb arcfelismerő rendszer



|

Kutatók újra megmutatták, mennyire valós veszély manapság a személyazonosság-lopás.

Hirdetés

A biometrikus azonosítórendszerek terjedése természetesen örvendetes dolog a felhasználók szempontjából, hiszen nincs is annál könnyebb, mint egy mosollyal vagy akár egy pillantással bejelentkezni profilunkba. A technológia fejlődése azonban most is új veszélyeket hoz magával, bűnözők akár már néhány nyilvános fényképünket felhasználva betörhetnek rendszereinkbe, vagy ellophatják személyazonosságunkat.

Hirdetés

Az University of North Carolina kutatói 20 önkéntesről gyűjtötték a be közösségi oldalakon hozzáférhető fotóikat, az ezekből alkotott 3D-s modelleket pedig többek között mimika és árnyékok hozzáadásával tették még élethűbbé. A kész modellt VR-környezetben, akár egy okostelefon képernyőjén megjelenítve átlagosan öt arcfelismerő rendszerből négyet sikerült átverniük 55-85 százalékos hatékonysággal.

A kutatásban résztvevő True Price szerint nem egyszer ugyan teljes arcképeket sem találtak a delikvensekről, ám a hiányzó részeket újraalkotva is többször sikerrel jártak. A lehetséges védekezési metódusok közül kiemelte a Windows Hello-ban is megtalálható Tobii szemkövető kamerát, mint megfelelő kiegészítő biztonsági megoldást. A teljes tanulmányt itt olvashatjátok el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.