Hirdetés

Ferenc pápa beszállt az Instagramba



|

A katolikus egyház feje rögtön meg is osztotta az első képet magáról.

Hirdetés

Ferenc pápa az első a katolikus egyház vezetői közül, aki érti és használja is az internetet. A modern technológia jelentőségét elismerve olyan emberekkel találkozott már, mint Eric Schmidt, az Alphabet elnöke, Tim Cook, az Apple első embere, legutóbb pedig Kevin Systromot, az Instagram társalapítóját fogadta.

Hirdetés

Talán ennek a látogatásnak is köszönhető, hogy a pápa szombaton létrehozta saját profilját a népszerű fotómegosztón. "Imádkozzatok értem" - írta angolul első megosztott képe alá, majd ezt még nyolc másik nyelven megismételte. Twitter fiókjában így számolt be a nagy eseményről: "Egy új utazás kezdetén állok az Instagramon, hogy veletek együtt járjam végig az irgalom és Isten gyöngédségének útját!".

A Franciscus néven futó pápai oldal már néhány óra alatt 100 000 követőt szerzett, ez a száma cikk írásáig 1,2 millióra nőtt. Kevin Systrom elmondta, hihetetlen volt látni a Ferenc pápa által posztolt első fotót az Instagramon, akivel korábban egyébként éppen a képek közösségépítő erejéről beszélgettek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.