Hirdetés

Figyelmeztetés nélkül cseréli e-mail címünket a Facebook



|

Két új változást is bevezetett a népszerű közösségi oldal, amelyről nem tájékoztatta a felhasználókat, ezek közül az egyik sokaknál kiverte a biztosítékot.

Hirdetés

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Facebook terjedése a világhálón egy kicsit aggasztó méreteket öltött, hogy a közösségi oldal egyre több személyes adatot akar kicsikarni, és persze sokan az új arcfelismerő technológia megvásárlása kapcsán is felvonták a szemöldöküket. 

Most éppen a nagy port az kavarta, hogy a Facebook - gyakorlatilag figyelmeztetés nélkül - elkezdte lecserélni az alapértelmezett e-mail címeket @facebook.com végződésű saját verzióra. A VentureBeat, a Forbes és a TechCrunch oldal is felháborodva adtak hírt a közösségi oldal új akciójáról, amelynek egyértelműen az a célja, hogy a 2010-ben indult saját levelezőrendszerüket tolják előtérbe. Erről a változásról csupán egy közlemény jelent meg tavasszal, de a felhasználók nem kaptak direkt figyelmeztetést az egyébként igen fontos változásról.

Ha nem akarunk Facebook e-mail címet alapértelmezett beállításnak (márpedig sokan nem akarunk), akkor menjünk a saját Timeline oldalunkra, jobboldalt válasszuk ki az "Adatok frissítése" menüpontot, itt pedig a jobb alul található "Elérhetőségek" dobozban állíthatjuk vissza láthatóra a saját címünket, és tüntethetjük el a mesterségesen generált Facebook e-mail címet.

A másik újítás az oldalon a Friendshake / Find Friends Nearby opció megjelenése, amely azt mutatja meg, hogy a földrajzi helyzetünk szerint mely ismerősökkel futhatunk össze a közelben. Egyelőre még nem működik rendesen a Glancee felvásárlásával beépített funkció, de a Facebook Nagy Testvér törekvéseit aggódva figyelőket már ettől is kirázhatja a hideg. Talán nem is teljesen alaptalanul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.