Hirdetés

Fogyasztóbarátabb lett a Facebook



|

Kevés helyen, de ugyanakkor jelentősen változik a Facebook szabályzata jogi és az adatvédelmi fronton is.

Hirdetés

A közösségi oldal módosítását pozitívan értékelte a netes szolgáltatások szerződési feltételeivel foglalkozó Users' Digest is kettesről hármasra módosította az oldal besorolását "fogyasztóbarátsági" szempontból, így sikerült az egyik legnagyobb forgalmú oldalnak elmozdulnia a legrosszabb osztályzatú pozícióból. Érdekesség, hogy az oldal ezúttal párbeszédre is törekszik a felhasználóival, ugyanis észrevételeket tehetünk, melyeket magyar idő szerint szerda este 18.00-ig kell beküldenünk a közösségi oldalnak. Nézzük akkor, hogy mik a legfontosabb változások a Facebook szabályzatában.

 



Változások a jogi feltételekben

- Kétségkívül a legfontosabb változás, hogy a Facebook a jövőben nem pusztán a Site Governance nevű, angol nyelvű oldalára fog hagyatkozni akkor, amikor a felhasználókat értesíteni kell(ene) a szabályzat módosulásáról, hanem egyéb (most még nem részletezett) módon is jelzi majd a változásokat, valamint hét napos határidőt ad az észrevételek beküldésére. Egyébként most angol nyelvű e-mailes értesítés jött a Facebook-tól a módosításokról. Ez azért fontos, mert az eddigi egyeduralkodó értesítési módnak szánt Site Governance oldalt a közel egymilliárd felhasználóból még ma is csak kb. két és fél millióan lájkolták, az én ismerőseim közül összesen hatan például.

- Eltörölte a Facebook a módosításoknál alkalmazott szavazási lehetőséget, mely akkor állt (volna) be, amikor több, mint 7000 érdemi hozzászólás érkezett egy módosításra. A szavazás eredménye akkor lett volna kötelező a Facebook-ra, ha az összes regisztrált felhasználó több, mint 30 százaléka szavazott volna egy felvetésre...fogadok, hogy nem volt ilyen.

- A Facebook Timeline-ra eddig az a szabály vonatkozott, hogy kereskedelmi (gazdasági) előny szerzése érdekében nem lehetett használni. Mostantól ez úgy módosult: "nem használható a Timeline elsődlegesen gazdasági előnyök szerzése céljából, és ilyen célból Facebook oldalt kell létrehoznia a felhasználónak".
 
Tovább az adatvédelmi módosításokhoz: internet-ugyved.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.