Hirdetés

Fokozta passzív biztonságát a Facebook



|

Már 1 millió dollárnál is több jutalmat érdemeltek ki a hibákat jelentő hackerek.

Hirdetés

A Facebook biztonságával kapcsolatos hírek többsége a közösségi weboldal belső adatbiztonsági történéseiről szoktak szólni, ám a kivétel mindig erősíti a szabályt: a portál illetékesei szerdán végre-valahára alapértelmezetten bekapcsolttá tették a HTTPS-es kommunikációt.


A lehetőség már nagyon régóta elérhető volt, ám a felhasználóknak manuálisan kellett aktiválniuk, hogy a Facebookkal minden esetben titkosított csatornán keresztül menjen a kommunikáció. A portál közönsége esetében különösen fontos ennek megléte, hiszen útközben sokan jelentkeznek be publikus Wi-Fi hotspotot használva a weboldalra, a nem titkosítatlan adatfolyamot pedig ezeken keresztül lementhetik a támadók – azaz könnyedén illetéktelenek kezébe kerülhetnek a jelszavak.


Kapcsolódó érdekesség, hogy a Facebook tájékoztatása szerint a két éve indult hibavadászós programja nagy sikernek nevezhető, a vállalat eddig 329 hackernek állapított meg anyagi ellenszolgáltatást a rendszerében lévő hibák jelentéséért. A jutalmak komplett összege meghaladja az 1 millió dollárt, ám sajnos ennek eddig csak a 20 százaléka lett valóban kifizetve, köszönhetően a komplikáltnak mondható nemzetközi adózási törvényeknek (eddig csak az egyesült államokbeli lakosoknak sikerült átutalni a pénzüket).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.