Hirdetés

Franciaország befogadhatja Snowdent



|

Ha megkapják Snowden kérelmét a menekültjog iránt, akkor megfontolják a választ.

Hirdetés

Franciaország is rajta van a hírek szerint azon a listán, amelynek tagjait felkeresi Edward Snowden, a PRISM botrány kirobbantója. A franciák állítólag még nem kaptak efféle kérelmet, azonban a francia belügyminiszter, Manuel Valls azt mondta, hogy amennyiben beérkezik, meggondolják a választ. 

Valls ugyanakkor hozzátette, hogy ő maga nem támogatja a kérdést, mert az ügy nagyon összetett. Mint mondta, az amerikai hírszerzés egyik ügynökéről van szó, Amerikában pedig nem diktatúra van. Jogi oldalról viszont nagyon ellentmondásos ügyről van szó a miniszter szerint. 

A hírek szerint Edward Snowden számos országba nyújtott be kérelmet menedékjoggal kapcsolatban, így többek között számos európai államba is. A feltételezések szerint Snowden továbbra is a moszkvai reptéren tartózkodik, és azt várja, hogy az egyik ország felajánlja számára a politikai menedékjogot. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.