Hirdetés

Gmail-integrációt kapott a Mozilla Persona



|

A szolgáltatás újabb komoly előrelépést tett a használhatóvá válás útján.

Hirdetés

A Firefox 23 böngészőt nemrég kiadott Mozilla Alapítvány bejelentette, hogy innentől kezdve a Google levelezőjét használók rendkívül könnyen létrehozhatnak maguknak Persona-azonosítót, amelyet használva pedig bejelentkeznek különféle weboldalakra.

Hirdetés


A Persona rendkívül hasonló az OpenID-hez: a szolgáltatás lényege, hogy a felhasználók létrehozhatnak benne egy felhasználói fiókot, majd ezt a regisztrációt használva az összes Personát támogató portálon bejelentkeznek. Ennek köszönhetően nem kell minden webhelyen külön regisztrálni, ezernyi jelszót megjegyezni, vagy éppen az e-mail cím megváltozásakor mindenütt külön beállítani az új címet.


A gmailesek könnyebb bevonzása érdekében a Mozilla most lehetővé tette, hogy a felhasználók pár kattintással létrehozhassanak maguknak egy saját fiókot, ezzel jelentősen leegyszerűsítve magába a Personába való regisztrációt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.