Hirdetés

Gondolatvezérléssel fényképez a Google Glass



|

Továbbfejlesztették a Google okosszemüvegét.

Hirdetés

Egészen idáig a Google Glass-t csak hangvezérléssel, vagy érintéssel tudtuk irányítani. De a londoni székhelyű This Place cég lehetővé tette, hogy mást is használjunk az irányításhoz: az agyhullámainkat.

Hirdetés

A cég nemrég nyilvánosan elérhetővé tette a MindRDR elnevezésű alkalmazást, ami nagyon minimális lehetőséget ad a telekinetikus képességekhez hasonló irányításra – amennyiben a Google Glass és a Neurosky EEG bioszenzor headset-e is a birtokunkban van. A MindRDR applikáció egyfajta hídként funkcionál a két eszköz között – az EEG bioszenzorából lefordítja az agyi tevékenységeket a high-tech szemüveg által futtatható parancsokká. Jelenleg a szoftver képeket tud készíteni és Facebookra vagy Twitterre feltölteni őket, de a This Place ingyenesen elérhetővé tette az alkalmazást, abban a reményben, hogy más fejlesztők még többre jutnak majd vele.


A MindRDR egy vékony fehér csíkként jelenik meg a szemüveg kijelzőjén, ami annál feljebb mozog, minél inkább koncentrál viselője. Ha a csík elérte a kijelző tetejét, bármilyen képet készíthetünk vele. Ugyanezt a folyamatot kell megismételnünk, hogy feltöltsük a képet a kiválasztott közösségi oldalra. Az alkalmazás készítői azt remélik, a jövőben ez a program nagy segítséggel lehet majd a mozgáskorlátozott emberek számára.  



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.