Hirdetés

Hackelésért perlik a LinkedIn hálózatot



|

A felperesek szerint a vállalat illegálisan fért hozzá a kontaktlistájukhoz.

Hirdetés

Meglepő hírrel indított ma a Bloomberg, ugyanis a hírügynökség friss beszámolója szerint felhasználók egy csoportja az Egyesült Államokban pert indított a LinkedIn közösségi hálózat ellen. A felperesek szerint a vállalat felhatalmazás nélkül fért hozzá a levelezőrendszereikben tárolt kontaklistáikhoz, a megszerzett e-mail címeket pedig a szolgáltatás hirdetésére használta fel.

Hirdetés


A szakmai kapcsolatépítő portál felhasználói jól tudják, hogy a kontaktlisták követelése a LinkedIn mániája, azonban a felperesek szerint a vállalat úgy is képes volt megszerezni az információkat, hogy meg sem adták az érintett fiókjaik jelszavát.


Az egyik sértett szerint a LinkedIn körülbelül 3000 személyt spammelt a nevében, beleértve olyanokat is, akik a névjegyzéke helyett csak feladóként vagy címzettként szerepeltek egyes leveleiben. Mások azt kifogásolják, hogy a hálózatnak ugyan hozzáférést adtak a címjegyzékükhöz, de az nem tartotta magát ígéretéhez, miszerint kizárólag felhatalmazás után küld bárkinek is e-mailt, ehelyett folyamatosan szórták a meghívókat.


A 238 millió felhasználóval rendelkező LinkedIn szóvivője szerint teljesen alaptalanok a vádak.


(A kép forrása: Sheila Scarborough / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.