Hirdetés

Három hónap börtön jár egyetlen emojiért



|

A volt barátnőjének küldött egy fegyvert ábrázoló emojit egy francia férfi.

Hirdetés

Egy 22 éves francia férfit három hónap börtönbüntetésre ítéltek, miután a volt barátnőjének egy pisztolyról készült emojit küldött. 

Hirdetés

Ez volt az első ilyen ítélet Franciaországban. A bíróság döntése szerint a pisztoly formájú emoji a szöveges üzenetben egyértelműen egy kép formájában közölt halálos fenyegetés. 

Ezért hat hónap börtön járt, amiből három hónap felfüggesztett. 

Bilal Azougagh bevallotta, hogy valóban elküldte a kérdéses üzenetet 2015 nyarán a lánynak, aki akkor még kiskorú volt. 

A kérdéses üzenet több másik között volt, amit a férfi a szakítás után küldött el a lánynak. A lány ügyvédje szerint az ügyfele nem mert a városba menni többé, és rémálmok gyötörték az emoji és az állandó zaklatás miatt. 

A férfi ügyvédje szerint túl sokat olvastak a pisztoly képébe, és nem hiszi, hogy ekkora hatással lehetett a lányra. A bíróság mindenesetre valós fenyegetésnek ítélte, és további 1000 eurós bírságot is kiszabott. 

A helyiek szerint az ügy precedensértéket teremtett. A halálos fenyegetésekért ott maximum 3 év börtön és 45 000 eurós bírság szabható ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.