Hirdetés

Az év végére hárommilliárdan lóghatunk a neten



|

A feltörekvő országokban észveszejtő tempóban nő a penetráció.

Hirdetés

Az ENSZ Nemzetközi Távközlési Egyesülete szerdán adta ki legújabb jelentését, amely szerint 2014 végére már a világ népességének 40 százaléka, mintegy hárommilliárd ember használja majd az internetet. A kutatás szerint a felhasználók kétharmada a feltörekvő országok lakosai közül kerül majd ki; a becslés alapjául azoknak a száma szolgált, akik az elmúlt három hónapban aktívan használták a világhálót.

A kutatás szerint miközben a fejlett országokban már csaknem teljesen telített a piac, a feltörekvő régiókban gyors növekedés figyelhető meg. Az év végére négyből három európai használja majd az internetet; Amerikában háromból kettő, Ázsiában és a Csendes-Óceáni térségben pedig háromból egy ugyanez az arány.

Hirdetés

A mobil-előfizetések száma globális szinten hamarosan eléri a hétmilliárdot. A növekedési tempó folyamatosan csökken, a becslések szerint hamarosan elérheti a tetőpontját. A mobilinternet-előfizetések száma azonban továbbra is robbanásszerűen nő, az év végére a becslések szerint 2,3 milliárd olyan felhasználó lesz majd világszerte, akik okostelefonokon vagy táblagépeken keresztül böngészik a webet.

A fenti számokat látva könnyű elképzelni, hogy a nem túl távoli jövőben a Föld valamennyi lakosa rendelkezik majd internetkapcsolattal. Mégsem az emberek, hanem az őket kiszolgáló gépek bonyolítják a nagyobb forgalmat: a Cisco becslése szerint már ma is legalább tízmilliárd, 2020-ra pedig ötvenmilliárd eszköz csatlakozik majd a hálóra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.