Hirdetés

Hátsó kaput találtak a Facebook szerverein



|

A hacker ezúttal a céges hálózatot támadta, a felhasználók nem voltak veszélyben.

Hirdetés

A tajvani Devcore kötelékébe tartozó Orange Tsai számolt be arról, hogy nemrég egy lehetséges támadás nyomait fedezte fel a Facebook céges szerverein. A fehér kalapos hacker pénzjutalom reményében éppen bugok után kutatott, közben pedig több sebezhetőséget is talált. A cég által fájlmegosztásra használt program hibáit kiaknázva sikerült hátsó kaput nyitnia, ami jelentett is a biztonsági csapatnak.

Hirdetés

A begyűjtött információk elemzése közben vette észre a PHP Webshell néven ismert backdoort. Ezt minden bizonnyal egy rossz szándékú hacker helyezte el a szervereken, bár arról nincs információ, valóban kihasználta-e. Segítségével hozzáférhetett az alkalmazottak adataihoz, levelezéséhez, vagy akár a Facebook központ magánhálózatához is kapcsolódhatott.

Mivel a támadás csak a céges szervereket célozta, a felhasználók adatai nem voltak veszélyben. A Facebook a hír közlése előtt természetesen kijavította a sérülékenységeket, Orange Tsai markát pedig 10 000 dollár ütötte ezek felfedezéséért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.