Hirdetés

Havonta négymilliárd órányi videót nézünk a YouTube-on



|

A kisállatos videók, viral videók, vicces reklámok, TED előadások, sportklipek, zenék és talkshow részletek világából sosem elég - ha mindent meg akarnánk nézni a YouTube oldalán, akkor 456 ezer évre lenne szükségünk.

Hirdetés

Ha esetleg inkább egy videót szeretnénk nézni ennyi idő alatt, akkor csak az eredeti Nyan Cat videót ismételgethetnénk 66 milliárd alkalommal, de szerencsére még a szerkesztőségben senki sem kezdett neki ennek a kínos műveletnek.



Májusban a YouTube még csak havi 3 milliárd órányi videóról beszélt, ami azt jelenti, hogy alig két hónap alatt sikerül harmadával növelni a feltöltött mennyiséget (ez persze nagyban köszönhető az olimpai előtti felhajtásnak is, de idén már a népszerű közösségi videómegosztó a Sziget fesztivált is közvetíti majd).

A nemrég megújult kommentfelülettel, és szerkesztési funkciókkal bővült YouTube szóvivője a Mashable érdeklődésére megerősítette ezeket a számokat, hozzátéve, hogy a felhasználók percenként 72 órányi videót töltenek fel, amire a vállalat nagyon büszke, hiszen 2008-ban még 60 másodpercenként csupán 10 órányi anyag került fel az oldalra.

Kíváncsiak vagyunk: ti mennyi időt ültök a monitor előtt YouTube videókat nézve? És eddig hány videót töltöttetek fel az oldalra?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.