Hirdetés

HelloWorld: így készülnek fel a tanárok a táborra



|

A HelloWorld lelkes tanárai már javában készülnek a táborra, az első közös eligazításon faggattuk őket.

Hirdetés

Ahogy korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hatalmas lendülettel zajlanak a HelloWorld tábor előkészületei. A már bemutatott tanárok most egy egész napos felkészítő foglalkozáson vettek részt, ahol közösen beszélték át az augusztus 10. és 15. között zajló HelloWorld tematikáját és oktatási stratégiáját. A szervezőcsapat tagjai is kipróbálták a különleges eszközöket, játszottak, programoztak, robotot irányítottak, mi pedig levideóztuk őket az IVSZ speciális képzésén.

Hirdetés


A tanári szervezőcsapat már nagyon készül a nyári kalandra, de a gyerekeknek is lesz miért izgulniuk. A program nagyon változatos és érdekes, a táborban ott lesz például a Codie csapata, és élőben is kipróbálható lesz a magyar fejlesztésű oktatórobot.  A fiatalok játékos formában tapasztalhatják meg azt is, hogy egyetlen okostelefon segítségével milyen komplex utasításokat lehet alkotni a robotok számára.

Emellett lesz még hacker-kódfejtés, izgalmas logikai fejtörők, sőt a gyerekek belekóstolhatnak a robotharcba is. Mindezeken felül sok más érdekes feladt vár még a résztvevőkre, az emlékezetes egy hét alatt ráadásul nem is kell folyamatosan a gép előtt ülni, hiszen sok kültéri foglalkozást szervezünk.

Téged érdekel a HelloWorld programja? 
Jelentkezés és részvételi feltételek a Hello World oldalán!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.