Hirdetés

Hivatalos szó lett a tweet



|

Az Oxford angol szótár frissült a Twitter hatására, így a tweet szó már nem csak a madarakkal kapcsolható össze.

Hirdetés

Kevesebb mint 10 éve a tweet angol szó kizárólag azt jelentette, ha egy madár csiripelt. A neves Oxford angol szótár most úgy döntött, ideje frissíteni a kifejezés értelmezését, és így egy második meghatározást is hozzáadott a tweet szóhoz. A szótárban immáron ez szerepel: "Bejegyzést készíteni a Twitter közösségi szolgáltatáson. Szintén: rendszeresen vagy szokásszerűen használni a Twittert.". 

A Twitter tehát immáron hivatalosan is beépült az angol nyelvbe. A szótár főszerkesztője, John Simpson egy júniusi frissítés keretében adott hírt az érdekességről. Simpson szerint egyébként a szótár legalább egy szabályát megszegték ezzel, ugyanis eddig egy 10 évnél fiatalabb szó nem kerülhetett be a szótárba. 

Furcsa módon a retweet szó (újratweetelni egy másik twitteres üzenetét) már 2011-ben bekerült a szótárba - a szerkesztők nem adtak magyarázatot arra, hogy miért azt rakták bele először. Az Oxford angol szótár most több érdekes technikai kifejezéssel is újított, így például a big data, a crowdsourcing, az e-reader, a mouseover és a stream kifejezésekkel. Korábban olyanokat vettek fel, mint a LOL, az OMG, az FYI és a sexting. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.