Hirdetés

Hogyan lopjunk 57.000 dollárt a szomszédainktól, Facebook segítségével?



|

Iain Wood céltudatos munkával kopasztotta meg a szomszédot.

Hirdetés

Mostanában sokszor elhangzik, hogy talán kevesebb részletet kellene megosztani életünkből a Facebookon, mert sokan köszönhetik a túlzott közlékenységnek azt, hogy kirabolták a lakásukat, házukat, míg ők békésen nyaraltak valahol, vagy iszogatták a puncsot egy fogadáson. Wood napi 18 órát gubbasztott az internetre szegezett tekintettel, és figyelte, hogy szomszédjai mikor, milyen adatokat árulnak el magukról a Facebookon. Hamarosan olyan információkat tudott meg, mint a felhasználók születési éve, édesanyjuk neve, stb.

Ezekkel ellátogatott az áldozatok bankjának honlapjára, és azt jelezve, hogy elfelejtette a jelszót, a biztonsági kérdésekre sikeresen tudott válaszolni, így elküldték neki e-mailben a jelszó emlékeztetőt, melynek segítségével könnyedén mozgatott pénzeket. A rendőrség azután kopogtatott az elkövető ajtaján, miután közvetlenül a saját számlájára utalt át 2.500 dollárt. Ez tehát szép példája annak, hogy mennyire veszélyes lehet a közvetlenségünk a közösségi oldalakon, főleg egy olyan szomszéd esetében, aki süteményt hoz nekünk, vagy meghív grillezni a hétvégére. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.