Hirdetés

Így csapják be az iPhone-tulajdonosokat



|

Az iPhone keresése szolgáltatáson keresztül követelnek a hackerek váltságdíjat a zárolt képernyőre kiírt üzenetben.

Hirdetés

Sajnos egyre elterjedtebb dolog a ransomware Windowson, Macen azonban alig, iOS-es eszközökön pedig eddig sosem bukkant fel hasonló. A hackerek mégis megpróbálják becsapni az iOS-t futtató készülékek tulajdonosait. 

Hirdetés

A támadók az Apple ID-khoz szereznek hozzáférést, majd az iPhone keresése szolgáltatással zárolják a készülékeket. Ekkor megjelenítenek egy üzenetet a kijelzőn, amelyben váltságdíjat követelnek a hozzáférésért, és megadnak egy e-mail címet. 

A tapasztaltabb felhasználók felismerik, hogy ez csak egy zárolt képernyős üzenet, és a készülék normál jelkódjával fel lehet oldani. A kevésbé tapasztaltak azonban könnyen bedőlhetnek. 

A támadás alapját a feltört Apple ID adja, és sajnos épp a kevésbé tapasztaltak szokása, hogy nem használnak kétlépcsős hitelesítést, a jelszavaiknak viszont gyakran ugyanazt adják meg. Így elég egy oldalt feltörni, és az Apple ID-hoz is hozzáférnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.