Hirdetés

Így lesznek a mai fiatalok okostelefon-függők



|

A Screenagers szerint egy gyerek ma átlagosan 6,5 órát bámulja naponta a képernyőt "csak úgy".

Hirdetés

Mára a fiatalok több mint kétharmadának van okostelefonja, 37 százalékuknak táblagépe is. Emiatt érthető, hogy egyre nagyobb számban lesznek függők ezektől a készülékektől. 

Hirdetés

A Screenagers nevű dokumentumfilm ezt a modernkori problémát vizsgálja. A statisztikák szerint a gyerekek mindössze 3 százaléka tölti azzal az időt a képernyő előtt, hogy tartalmat állít elő. Egyébként zenét hallgatnak, videót néznek, böngésznek és írnak a közösségi oldalakon, valamint játszanak. 

Amennyiben az okostelefonhoz kötjük a táblagépet és a tévét is, akkor egy gyerek ma átlagosan naponta 6,5 órát nézi a kijelzőt olyan tevékenységek közben, amelyek egyáltalán nem köthetőek az iskolához vagy a tanuláshoz. 

A szakértők szerint az effajta függőségen bármi segít, ami arra kényszeríti a gyerekeket, hogy egymásra nézzenek. A tanárok tapasztalata szerint ennek ellenére nem jó ötlet bárkitől is elvenni az oktatás idejére a készülékeket. 

Azt mondják, hogy a digitális eltereléseket a gyerekeknek meg kell tanulniuk kezelni - ez korunk legnagyobb nevelési nehézsége is egyben. A technikával önmagában semmi probléma, azonban nem szabad hagyni felborulni az egészséges egyensúlyt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.