Hirdetés

Így lopják szét az Instagram-fiókod



|

Egy app lopja a felhasználóneveket és jelszavakat, valamint magától tesz közzé képeket.

Hirdetés

Csak azért, mert egy app kijut az Apple és a Google alkalmazásboltjaiba, még nem biztos, hogy 100 százalékig biztonságos. Erre bizonyíték a Who Viewed Your Profile -- InstaAgent. 

Hirdetés

Az app Androidra és iOS-re is elérhető volt, viszont most egy fejlesztőnek hála kiderült, hogy igazából lopja a felhasználóneveket és a jelszavakat.  

Az alkalmazás igazán csábító, ugyanis azt ígéri, hogy megmutatja, kik nézték meg az instagramos profilunkat. 

Az app titokban viszont egy távoli szerverre küldi el a belépési adatainkat, ráadásul, hogy ez még rosszabb legyen, normál szöveg formátumban végzi a lopást. 

A fejlesztő arra is bizonyítékot talált, hogy az app az engedélyünk nélkül tud és szokott képeket közzétenni. Az appot sokan letöltötték. 

Az alkalmazásboltokból már törölték a programot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.