Hirdetés

Ilyen egyszerű volt feltörni az észak-koreai Facebookot



|

A 18 éves Andrew McKean az admin - password azonosítópárossal tudta meghackelni a közösségi oldalt.

Hirdetés

Azt nem tudni, hogy ki alkotta meg, de nemrég Észak-Koreában elindult a Facebook klónja - sajnos néhány órán belül fel is törték

Hirdetés

Az elkövető egy 18 éves skót fiatalember, Andrew McKean volt, aki egyszerűen csak beírta az oldalon az alapértelmezett admin - password azonosítópárost. 

Amíg az oldal online volt, úgy tűnt, hogy a phpDoplhin, egy 43 dolláros szoftver használatával készítették el - ennek hála bárki tud közösségi oldalt építeni. A demó pont az admin - password azonosítópárost használja. Aki az oldalt készítette, ezt elfelejtette átállítani. 

A phpDoplhin kezelőfelületén át már lehet kezelni a felhasználókat, megváltoztatni az oldalt témáját, címét és funkcióit. 

Azt azóta sem tudni, hogy milyen célból jött létre a közösségi oldal, elvégre a 25 milliós ország internetes felhasználói tábora mindössze néhány ezer fős, erős cenzúrával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.