Hirdetés

Ingyen iPad 3 - ne dőljünk be a közösségi hálóknak



|

A közösségi oldalakon közkedvelt módszer felkapott termékekkel lépre csalni a felhasználókat.

Hirdetés

Egy biztonsági szakértő a Facebook és a Twitter mellett több közösségi médiát is kritizált, hogy olyan oldalakat, bejegyzéseket engednek létezni, melyek megtéveszthetik a gyanútlan felhasználókat.

 

Graham Cluley a Sophos biztonsági tanácsadója, a cég Naked Security című blogjában tett bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy számos scam a közösségi hálókon kérdőívek kitöltése fejében ingyen iPad 3-mat ígér. Ezzel a legnagyobb probléma az az, hogy az Apple harmadik generációs táblagépének hivatalos bejelentésére csak a héten számíthatunk.

 

 

Cluley ezen kijelentésével csupán arra szeretett volna rávilágítani, hogy az almások még koránt sem igazolták a táblagépük létezését, de egyes oldalak már hónapokkal korábban felajánlották azt a kérdőívük kitöltéséért cserébe. Ilyen oldalakat pedig bőven találhatunk a ”free iPad 3” kifejezés bepötyögése után. Találatok tucatjai jelennek meg a Facebookon, de ugyan ez a helyzet a Twitteren is.

 

 

Amennyiben csatlakoznánk valamelyik csoporthoz vagy like-olnánk egy oldalt, majd követnénk az ott található utasításokat, előbb vagy utóbb olyan külső oldalakon találnánk magunkat, melyek egy kérdőív kitöltésével lehetőséget biztosítanak egy iPad 3 megszerzésére, melyet elég valószínű, hogy sosem kapunk meg. Abban azonban közel biztosak lehetünk, hogy adataink hamarabb kerülnek egy gátlástalan harmadik fél kezébe, mint az ”ingyen” iPad 3 várólistára.

 

„A felhasználóik védelmében a közeljövőben, jó lenne olyan lépéseket látni melyek eltakarítják kétségbe vonható tartalmakat az oldalakról.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.