Hirdetés

Itt az INFOPROG 2016 döntője



|

Ez év április 21-22. között immár huszonegyedik alkalommal mérettetnek meg a bejutott csapatok az INFOPROG 2016 programozói verseny döntőjében, mely egyúttal a szlovákiai magyar középiskolák országos bajnoksága is. Az egyedülálló kezdeményezés döntőjének a szlovákiai Fülek és Salgótarján ad otthont.

Hirdetés

Az INFOPROG versenyen az elmúlt 20 évben több mint 2000 diák és közel 250 tanár vett részt, 50 különböző magyar tannyelvű középiskolából, Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából és Magyarországról. Az informatikai verseny a Füleki Gimnázium, az Infotér, a Rákóczi Szövetség, valamint Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) szakmai együttműködésének köszönhetően jött létre. A pénteki konferencia a jelen illetve a jövő informatikai fejlesztőinek, a kormányzati és civil szervezeteknek, valamint a vállalati szférának a találkozója is egyúttal, melyre a kódolásban, pénzügyi informatikában érintett legkülönbözőbb területekről érkeznek előadók és vendégek. 

Hirdetés

A hazai informatikai munkaerő piacon 10-20 ezer között található a betöltetlen állások száma. Az infokommunikációs szektorban a havi bruttó átlagkereset a második legmagasabb az ágazatok között. Az Egyesület kiemelt célja, hogy a pénzügyi és az infokommunikációs szakmát népszerűsítse, elfogadottá tegye a fiatalok és szüleik körében, hiszen a pénzügyi világ mára már összefonódott a digitális világgal, és mindkét terület olyan iparágat jelent, amiben igenis érdemes elhelyezkedni. Az adatok is alátámasztják, hogy az informatikai ágazat biztos karriert, könnyű elhelyezkedést és jó keresetet tud biztosítani a munkavállalóknak. Az évről évre megrendezett INFOPROG verseny hatására nemcsak a résztvevő diákok, hanem környezetük is elfogadóbbá válik e szakterület iránt és egyre többen fogják választani a továbbtanulásnál az informatikai szakirányt. A konferencián start-up cégek is bemutatkoznak, ezzel is ösztönözve és példát mutatva a fiatalok számára, hogy ismereteik felhasználásával, fejlesztésével és egy eredeti ötlet segítségével milyen fantasztikus karrierlehetőségek előtt állnak.

A konferencia és workshop másik célkitűzése, hogy a pénzügyi tudatosságot erősítse  a fiatal korosztályokban, hiszen ma már a fiatalok 14 éves koruktól rendelkezhetnek bankszámlával, a pénzügyi szolgáltatásaink európai szintűek, azonban a tudatos, felelős pénzügyi gondolkodás terén jelentős elmaradásban vagyunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.