Hirdetés

Itthon is korlátozzák a torrent sebességét



|

Hazánk szolgáltatói ettől függetlenül a legkevésbé diszkriminatívak közt vannak.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy az Egyesült Államokban elméletben nagy bajba került az internet semlegessége; a koncepció annyit tesz, hogy a netszolgáltatók nem diszkriminálhatják a hálózatukon keresztülmenő adatforgalmat annak típusa vagy eredete alapján. A valóság az, hogy globális szinten az ISP-k jelentős hányada nagyon régóta diszkriminál egyes adatfolyamokat, ezalatt tipikusan mesterségesen csökkentett átviteli sebességet kell érteni.

Hirdetés


A hálózati kutatások elvégzésére létrejött Measurement Lab jóvoltából lassan átfogó képet kaphatunk a semlegesség megsértésének mértékéről is, a „How neutral is the net?” portálon forgalomtípusokra, azon belül pedig országokra és szolgáltatókra lebontva tekinthető meg, hogy a tesztelt ISP-k milyen mértékben avatkoznak be a hálózati forgalomba.


A nagy képet nézve Magyarországon 10 százalék körüli a torrentes sebességcsökkentés mértéke, amellyel legsemlegesebbek közé tartozunk, az elfogadható mennyiségű adatot kitermelő országok közül csak Romániában (9%) és Görögországban (7%) jobb a helyzet. A legnagyobb európai torrentes forgalomkorlátozók a lengyel (35%) és brit (28%) szolgáltatók.


Az előbbi értékek meglehetősen magasnak tűnnek, azonban kispályások a nemzetközi TOP 3-hoz képest: tavaly december közepén a lassítás mértéke Dél-Koreában 74 százalékos, Malajziában 61 százalékos, Szingapúrban pedig 53 százalékos volt.


Végül érdekességként megemlítendő, hogy az USA-ban 14 százalékra, míg Kanadában 17 százalékra jött ki az eredmény.


(Forrás: TorrentFreak)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.