Hirdetés

Jelzőtáblák a telefonfüggő gyalogosoknak



|

Dél-Korea utcai jelzőtáblák használatára kényszerül.

Hirdetés

Az okostelefonok használata több szempontból is veszélyes lehet. Például azért, mert sokan annyira ráragadnak a kijelzőre, hogy azt sem nézik, mibe sétálnak az utcán. 

Hirdetés

A dél-koreai kormány most megelőző célzattal igyekszik figyelmeztetni Szöul állampolgárait arra, hogy nem árt figyelni a közvetlen környezetükre okostelefon-használat közben. 

A kormány a program keretében két új utcai jelzőtáblát vezet be. Az egyik arra figyelmezteti a telefonozó járókelőket, hogy az utcán való áthaladáskor telefonozás közben akár egy autó is elgázolhatja őket. A másik a járdán sétáláskori használat mérséklésére szólít fel. 

A jelzőtáblákat elsőként öt városrészben helyezik ki - azokban, amelyekben a legnagyobb az okostelefonnal kapcsolatos balesetek száma, a 10 és 30 év közöttieknél. 

Korábban Kínában és Amerikában is próbálkoztak különféle módokon felhívni a hasonló veszélyekre a figyelmet. Sajnos sok emberre jellemző, hogy nagyon elmerül az okostelefonjában, mindez pedig egyre több balesethez vezet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.