Hirdetés

Jövőre drón hozza az új fogkefédet



|

A Google drónszakértője szerint biztonságos lesz az effajta légi szállítás.

Hirdetés

A Google X Project Wing kísérleti drónkézbesítési programjának feje, Dave Vos (aki így a Google legfőbb drónszakértője) azt mondja, hogy a drónok rövid időn belül biztonságos légi szállítási módszernek számítanak majd, és ezek hozzák egy-három éven belül a kormánynak és a lakosságnak az ellátmányt, a fogkefét és a kávébabot. 

Hirdetés

Dave Vos szerint az általános repülésnél biztonságosabbak lesznek a drónok, és képesek lesznek annyira halkan dolgozni, hogy senkit ne zavarjanak. 

A Google már három éve foglalkozik a drónokkal történő kiszállítás kérdésével, és azt akarja elérni, hogy a dolgok mellett az embereket is hatékonyan mozgassák. Állítólag a Google mellett az Amazon és a Wal-Mart is saját drónflottát épít erre a célra. 

A legnagyobb akadályt jelenleg a hatósági szabályozások jelentik: az FAA-től jelenleg kereskedelmi célokra minden egyes esetben engedélyt kell kérni. 

A cégek jelenleg éjszaka sem használhatják a drónokat, a kezelők pedig egyszerre csak egyet működtethetnek. A nagy vállalatok szerint ezek a korlátozások akadályozzák az amerikai drónipart. 

Az FAA tavasz végére véglegesítené a kereskedelmi szabályozásokat, és több céggel együtt dolgozná ki ezeket, a regisztrációs rendszerrel együtt. December végétől január elejéig 181 000 drónt regisztráltak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.