Hirdetés

Assange: a Facebook a hírszerzés kémgépe



|

A Russia Today lapnak adott interjújában a WikiLeaks alapítója a valaha alkotott legbámulatosabb kémgépnek nevezte a Facebookot.

Hirdetés

Julian Assange, a Wikileaks alapítója az orosz lap kérdésére szinte elismeréssel említette a közösségi hálózatokra is kitérő videointerjú során a Facebookot. Úgy írta le a szolgáltatást, mint egy nevekkel és feljegyzésekkel teli óriási adatbázist, amit saját felhasználói töltenek fel és tartanak karban, de magát a rendszert az amerikai hírszerzés hozta létre.

 

 

 

 

„Mindenkinek meg kellene értenie, hogy mikor ismerősöket jelölnek meg a Facebookon, akkor ingyen dolgoznak az Egyesült Államok hírszerzésének, ezt az adatbázist számukra építik” - mondta Assange.

 

Ugyan Assange nem állítja, hogy a Facebookot maga az amerikai hírszerzés ügynökségei futtatnák, de nézetei szerint már maga az is elég veszélyes, hogy hozzáférésük van az adatokhoz: „Arról lenne szó, hogy a Facebookot az USA hírszerzése futtatná? Nem, nem ez a helyzet. Egyszerűen csak arról van szó, hogy képesek jogi és politikai nyomás gyakorolni rá.”

 

Az interjú végén Assange szinte kukázta a média ipart, mivel az állítása szerint erősen eltorzított képet ad tovább a valóságról és keveset tesz a háborúk megelőzése és a korrupt tisztviselők eltávolítása érdekében: „Tényleg az a véleményem, hogy a média általánosságban annyira rossz, hogy fel kell tennünk a kérdést, hogy nem lenne-e jobb a világ nélküle.”

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.