Hirdetés

Jutalmat kap a Zuckerberg profilját feltörő palesztin hacker



|

Khalil Shreateh a Facebook alapítójának idővonalán hívta fel a figyelmet egy veszélyes sérülékenységre. Tizenkétezer dollárral honorálják a produkcióját.

Hirdetés

Egy crowfunding-kampány keretében 12 ezer dolláros jutalmat fizetnek annak a hackernek, aki a minap Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatójának idővonalán hívta fel a figyelmet a közösségi oldal egyik biztonsági hibájára. A bug letővé teszi, hogy olyan felhasználók idővonalán is közzétegyünk bejegyzéseket, akik nincsenek az ismerőseink között.

A palesztin Khalil Shreateh először a bevett csatornákon – a Facebook fehérkalapos hackerek számára létesített bugvadász programján keresztül – próbálta értesíteni az üzemeltetőket a hibáról, de nem vették komolyan. Ekkor a sérülékenységet kihasználva feltörte Zuckerberg profilját és egyenesen a timlineján hívta fel a figyelmet a problémára.

Hirdetés

Mivel a közösségi oldal nem hajlandó kifizetni a hackernek az ilyenkor szokásos jutalmat, Marc Maiffret, a BeyondTrust vezérigazgatója elhatározta, hogy egy crowfunding oldalon gyűjti össze a honoráriumra valót. A gyűjtés remekül halad: a hálás felhasználók máris több mint 12 ezer dollárt dobtak össze a gofundme.com-on.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.