Hirdetés

Kalózkodás miatt tett feljelentést a Kalózpárt



|

A svéd informatikai miniszter Instagramja jogvédett anyagokat tartalmazott.

Hirdetés

A film- zeneipar minden erőfeszítése ellenére továbbra is élő-viruló The Pirate Bay tizedik születésnapja alkalmából kitett magáért a svéd Kalózpárt, ugyanis feljelentették kalózkodásért Svédország informatikai miniszterét.

Hirdetés


A Kalózpárt képviselői szerint Anna-Karin Hatt Instagramján rengeteg jogsértő anyagot találtak, többek közt Kázmér és Huba képregényből származó kockákról, illetve filmek grafikáiról van szó. A párt képviselői sejthetően nem számítanak arra, hogy valamiféle büntetőjogi eljárás fog indulni, csak figyelemfelkeltésnek szánták az akciót.



„Ha még Svédország informatikai minisztere sem tartja be a jogvédelmi törvényt, akkor hogyan lehetne elvárni, hogy az átlagos internetezők késztetést érezzenek az elavult szabályozásnak való megfelelésre? A kormány és parlament lehetetlenné tették, hogy az emberek törvénysértés nélkül képesek legyenek modern és digitális életet élni”
– magyarázta a Kalózpárt szóvivője a TorrentFreaknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.