Hirdetés

Kiakadt a Facebookon a német adatbiztos



|

Lekapcsoltatott arcfelismerő algoritmusának legalizálásán ügyködik a vállalat.

Hirdetés

Magyar idő szerint olyan reggel 5 óra körül a Facebook e-mailben tájékoztatta felhasználóit a szerződési feltételeinek legújabb módosítási javaslatairól, ezeket 7 napig bárki véleményezheti. A legfontosabb pont, hogy a dokumentumba belekerült a profilképeken való automatikus arcfelismerés lefuttatásának lehetősége, amely a facebookozók feltöltött fotókon való megjelölését segítené.

Hirdetés


A szöveg szerint ezen funkcionalitás egyénileg letiltható lenne, ám Johannes Caspar német adatvédelmi biztos ettől függetlenül zsigerből kiakadt a fejleményen. Ennek oka, hogy az Európai Unión belül az automatikus – pontosabban engedély nélküli – arcfelismerés futtatása illegális, éppen ezért a nem éppen új funkcionalitást részben az ő nyomására a Facebook tavaly szeptemberben kénytelen volt teljesen kikapcsolni az európai felhasználóinál.


A Facebook írországi kirendeltsége szerint az ÁSZF változása ellenére a vállalat egyelőre nem kívánja bekapcsolni az arcfelismerést az európai ügyfeleknél, ám aktívan munkálkodik a fennálló jogi problémák megoldásán.


(A kép forrása: Johan Larsson / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.