Hirdetés

Kitakarható az emberek arca YouTube-on



|

A YouTube oldán eddig is lehetett szerkesztgetni a felhasználó által feltöltött videókat, most egy új funkció került ebbe a szekcióba, amelynek segítségével a szereplők személyiségi jogait tarthatjuk szem előtt.

Hirdetés

A YouTube folyamatos megújulásait nehéz követni, de azért vannak olyan funkciók, amelyeket érdemes észrevenni. Ilyen például a videók szerkesztése (Video Enhancements menüpont) során használható Face Blurring, amelynek segítségével mostantól az általunk feltöltött videóban elhomályosíthatjuk a szereplők arcát - így sokkal hatékonyabban védhetően a személyiségi jogok.



A Google a Street View statikus felvételein is alkalmazza ezt az automatizált megoldást, de mivel még fejlesztés alatt álló újításról van szó, nem biztos, hogy tökéletes lesz a végeredmény, sok függ a fényviszonyoktól és a videó minőségétől is, ráadásul csak az automatikus arcfelismerő által kiválasztott képrészletek módosítására van lehetőségünk. Szerencsére az online megosztás előtt lehetőségünk van ellenőrizni a szerkesztett videót, így érdemes figyelni, mielőtt kiengedjük az alkotást a kezünkből. A videó-szerkesztő egyébként még számos más érdekes funkciót tartalmaz, amelyről kisfilmet is készített nekünk a YouTube:




Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.