Hirdetés

Kötelezhet egy iskola a Facebook jelszó kiadására?



|

Pereskedés lesz a vége egy furcsa esetnek Minnesota egyik iskolájában, ahol egy 12 éves diáklány köteleztek arra, hogy kiadja Facebook jelszavát.

Hirdetés

A hivatalosan csak R.S. monogrammal megnevezett lányt az iskola biztonsági személyzete állította elő, amiért a Facebookon egy másik diákkal szexuális tartalmú csevegést folytatott. A lányt elzárták, kihallgatták, a szülők állítása szerint megalázták, fenyegették, így elérték, hogy kiadja Facebook jelszavát.

Most azért indul per az iskola ellen, mert a szülőket nem értesítették a kihallgatásról, sem a személyes adatok megszerzéséről, véleményük szerint pedig joguk lett volna 12 éves lányuk mellett lenni ebben a helyzetben. Az iskola vezetősége ugyanakkor azt állítja, hogy egy kiskorú szexuális fenyegetettsége megfelelő indok ahhoz, hogy közbelépjenek (a lány a kihallgatás során kiadta a jelszavát, a szexuális tartalmú beszélgetést tehát le lehetett követni). Charles Samuelson igazgató szerint a törvények értelmében a diákok nem rendelkeznek minden alapvető joggal az iskolán belül, mivel nekik kötelességük megvédeni a tanulókat, ezért az iskola helyesen járt el, ráadásul nem igaz, hogy megalázták vagy fenyegették volna a fiatal lányt az iskola dolgozói.

R.S. szülei (és persze az ügyvédjük) úgy vélik, ez már nem a védelemről szól, hanem a privát szféra, és a szabadságjogok megsértéséről, így most pereskedés lesz a történet folytatása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.