Hirdetés

Lehet, hogy te is spammer vagy



|

10 éve nem volt ilyen kevés spam, a levélszeméttől már nem kell tartani.

Hirdetés

Egyre kevesebb nigériai vagy viagrás e-mail érkezik a felhasználókhoz. A Symantec adatai szerint az összes e-mailből a levélszemét aránya már csak 49,7 százalék volt. 

Hirdetés

Ez egy csökkenő trend, és ami azt illeti, 10 éve nem volt ilyen alacsony az arány. Ezzel ellentétben 2008 és 2010 között még 10 levélből 9 spam volt, a hackerek pedig saját szerverek helyett bothálózatokat kezdtek el használni. 

Az effajta hálózatokat egész sikeresen kutatták fel a szakértők, így 2011-re az arány 75 százalékra csökkent. Sokan úgy gondolták, hogy a botnetek nem adják fel ilyen könnyen. 

 

 

Úgy tűnik tévedtek. A Symantec szerint az e-mailes spam mennyisége továbbra is csökken majd, azonban ettől az internet nem lesz biztonságosabb. Az új trend az, hogy a hackerek új csatornákon próbálkoznak, mondjuk a közösségi oldalakon. 

A kártevőket úgy tervezik meg, hogy elég legyen rákattintani egy embernek, az pedig szétspammeli az összes ismerősét, és így tovább. Mondani sem kell, hogy a szakértők tapasztalatai alapján a felhasználók önmaguk végzik el a spammerek munkáját, és miközben fogalmuk sincs, hogy spamről van szó, boldogan adják tovább a felfedezéseiket az érdekes termékekről, cikkekről és videókról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.