Hirdetés

Lesújtott a nép haragja a Twitterre



|

Egyetlen napot sem élt meg a mások blokkolásával kapcsolatos változtatás.

Hirdetés

A rendkívül nyitott szellemiségű Twitter egyik hátulütője, hogy a másokat sportszerűen zaklatók bármikor pillanatok alatt találhatnak maguknak új prédát, ám a célkeresztbe kerültek szerencsére már a kezdetektől fogva blokkolhatták őket. Letiltás esetén a zaklató csak az áldozat publikus tweetjeit láthatja, kapcsolatba nem léphet vele.

Hirdetés


Csütörtökön ez jó néhány órán keresztül nem így volt, ugyanis a letiltási módszer megváltoztatásával a blokkoltak továbbra is követni tudták az áldozatokat, reagálhattak a tweetjeikre, viszont az áldozatuk nem láthatták a tevékenységüket. Ez sejthetően sokakat alaposan felháborított, hiszen így nagyrészt értelmét vesztette a komplett funkcionalitás, a nép haragjára válaszul a Twitter gyorsan visszaállította a régi rendszert.


Ettől függetlenül a változtatásnak volt némi értelme, ugyanis a Twitter szerint a letiltott személyek könnyedén rájöhettek, hogy blokkolva lettek, amely után értesüléseik szerint más csatornákon keresztül időnként a szokásosnál is agresszívebben zaklatták az áldozataikat; jót akartak a változtatással. Ettől függetlenül a legjobb megoldás valószínűleg az lenne, ha a felhasználók – lehetőség szerint zaklatónként – választhatnának a két típusú letiltás közt.


(Forrás: CNET | Fotó: Rosaura Ochoa / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.