Hirdetés

Londoni olimpia - a közösségi oldalak diadala



|

2012-ben egészen más lesz az olimpia is, a közösségi oldalak viszik majd a hátukon az információkat, a klasszikus tévés közvetítések mellett egészen új, interaktív világ várja a sportrajongókat.

Hirdetés

A Mashable szerint a 2012-es olimpia már egy közösségi sportesemény lesz, minden eddig rekordot felülmúl majd az online forgalom. Nem is nagyon vitatni az állításukat, elég csak abba belegondolni, hogy a Super Bowl után nemrég a foci-Eb döntőjén született Twitter rekord.

Várhatóan 4 milliárd ember fogja nézni a londoni olimpia eseményeit, és azt még szinte felmérni sem lehet, hogy a helyszíni és a világ többi részén történő online aktivitás milyen lesz. Egyes becslések szerint közel egymilliárd ember veszi majd igénybe az online csatornákat, hogy kövesse a sporteseményeket.



De mi a helyzet a közösségi oldalakkal? Ha azt nézzük, hogy mi történt az elmúlt 4 évben, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a Mashable állítása a "közösségi sportesemény" jelenségének felemelkedéséről bizony nem túlzás. 2008-ban a Facebook még csak annak örülhetett augusztus elején, hogy átlépték a 100 milliós határt, és sikerült a MySpace aktivitását lenyomni. Idén már 901 milliós felhasználói bázissal rendelkezik a legnépszerűbb közösségi oldal, el lehet képzelni, hogy akkor ezen az olimpián mekkora aktivitás várható itt.

A Twitter már 2008-ban is elég erősen muzsikált, 6 millió felhasználó 300 ezer bejegyzést csiripelt ki naponta magából, ehhez képest 2012-ben 500 millió regisztrált napi 400 millió bejegyzést hagy maga után, és nem kérdés, hogy a fent említett Eb döntő rekordja simán megdőlhet az olimpia ideje alatt.



2008-ban a YouTube oldalán percenként 10 órányi videó került fel, akkor indult a mobilos oldal, és a 720p felbontású HD videók feltöltési lehetősége is. Ehhez képest már 2012-ben 800 millió egyéni látogató keresi fel az oldalt havonta, 72 órányi videó kerül fel percenként, 500 évnyi YouTube videót osztottak meg csak Facebookon, a Twitteren pedig percenként 700 videó linkjét írják be a lelkes felhasználók. Ha mindez nem lenne elég, akkor ott van az a jó hír is, miszerint a július 27-én startoló világverseny a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyével most egyre több helyre juthat el, a YouTube hivatlos csatornáján keresztül az összes fontosabb esemény élőben nézhető lesz, ott is, ahol a televíziók nem vettek közvetítési jogot.



Az pedig már csak hab a tortán, hogy a helyszínen lévő netfüggők is kapnak segítséget, a londoni metrón például ingyen Wi-Fi várja az utasokat, így egészen biztos, hogy iszonyatos netes aktivitás várható az olimpia ideje alatt. És akkor még nem is számoltuk az újabb közösségi szolgáltatásokat, mint a Pinterest, a Foursquare és Google+.

Számunkra pedig még jó hír lehet, hogy a világ legnagyobb sporteseménye ingyen 3D-ben is követhető lesz itthon. Te hogy követed majd az eseményeket?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.