Hirdetés

Már a 4 évesek is tableteznek



|

Még jobb, hogy a gyerekek felügyelet nélkül használják a táblagépeket.

Hirdetés

Egy amerikai felmérés szerint a 4 éves gyerekek háromnegyede már felügyelet nélkül használ táblagépeket, okostelefonokat és iPodokat. Bár nem volt rengeteg alanya a statisztikának, az eredmény mégis sokkoló, és mutatja, hogy az elektronikai eszközök mélyen a gyerekkorba épültek. 

Hirdetés

A szakértők és orvosok szerint a minta jól mutatja a helyzetet, ugyanis bárhol ismételnék meg a felmérést, ugyanerre jutnának. Ezt támasztják alá a saját megfigyeléseik is. 

Árulkodó, hogy már egy 2013-as amerikai felmérés szerint is a 8 évesnél fiatalabbak 72 százaléka használt ilyen eszközöket, míg 2011-ben ez az arány 38 százalék volt. 

Azt nem tudni, hogy a szóban forgó eszközök régi modellek voltak vagy pedig újakat vettek a szülők. A helyzet mindenesetre az alacsony jövedelmű családokra is jellemző. 

A 3 és 4 éves gyerekek harmada egyszerre ráadásul több eszközön szeretett játszani, de sokan ezt már 6 hónapos kortól engedik. A szülők negyede éjszakára is odaadja a kütyüket, amelyek viszont zavarják az alvást a kijelző miatt. 

A statisztika további részleteit már elhinni is nehéz, de a szülők szerint az 1 évesnél fiatalabb gyerekek fele napi szinten játszik mobilon, a 2 évesek pedig minden nap tableteznek vagy mobiloznak. A szakértők szerint nem is ez az ijesztő, hanem, hogy mindezt felügyelet nélkül tehetik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.