Hirdetés

Már a dicsérő cikkeket is töröltetik a Google-lel



|

Újabb bizonyíték, hogy nem úgy sült el az EU elképzelése, mint azt remélték.

Hirdetés

Az Európai Unióban egy ideje mindenkinek joga van elfelejtve lenni, ennek keretében pedig bárki kérheti a Google-től és társaitól, hogy a keresési találatok közül törölje azokat a linkeket, amelyeket ő a saját személyére vagy cégére nézve negatívnak, sértőnek, kellemetlennek tart. Sokak szerint ezt inkább cenzúrának kellene nevezni, mindenesetre az EU döntésében kétkedőknek ad igazat egy friss történet is. 

Hirdetés

A Google ezúttal nem egy negatív hangvételű anyagot távolított el a találatai közül, hanem egy kifejezetten dicsérő, öt éves cikket, amelyben egy művész munkáját illették nagyon pozitív jelzőkkel. Bár az anyag bizonyára sokaknak nyújtott segítséget, és senkinek nem okozott kellemetlenséget, a művész mégis töröltette az anyag elérési linkjét a Google-lel. 

Dan Roach bevallotta, hogy azért kérte a Google-től a hivatkozás törlését, mert így szerette volna hirdetni a legújabb munkáját. Az eltávolított cikk írója nem érti, hogy engedélyezhetett ilyet a Google, mindenesetre tény, hogy reklámfogásnak jó elképzelés, az EU döntésének pedig egy újabb lehetséges hibájára világított rá. A Google a kezdetektől ellenezte az "elfelejtve lenni" jog ötletét. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.