Hirdetés

Már nem csak nők és férfiak lehetnek a Facebookon



|

A vállalat megadta a lehetőséget a nem egyéni definiálásra.

Hirdetés

Tegnap a Facebook meglepő újítást jelentett be, ugyanis LGBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) csoportok kérésére elsőként az Egyesült Államokban lehetővé tette a felhasználóinak a nemük akár teljesen egyéni definiálását, így az USA-ban már nem csak nő és férfi adható meg. Előzékenyen rögtön a személyes névmások beállíthatóságára is gondoltak: női és férfi mellett semleges is választható (her / his / their), ennek a rendszer sablonjait használó automatikus üzenetek szempontjából van jelentősége.

Hirdetés


A Facebook részéről érthető a lépés, hiszen a szolidaritás kifejezése mellett lényegében csak egy igényt szolgálnak ki, bár felettébb rosszmájúan akár az is felhozható, hogy ez segítheti a célzott hirdetések megjelenítését. Ezen felül az interszexuálisak esetében még a legkonzervatívabbak sem ráncolhatják a homlokukat, lévén az érintetteknél – technikai okból – már a születésüktől fogva nem határozható meg egyértelműen, hogy melyik nemhez tartoznak.


(Forrás: CNET | Fotó: Guillaume Paumier)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.