Hirdetés

Még 5-8 év, és eltűnik a Facebook



|

A Facebook tőzsdei nyitása nem volt túl szerencsés, és elemzők már most arról beszélnek, hogy mikor fog eltűnni.

Hirdetés

"Még öt-nyolc év", és a Facebook ugyanúgy fog járni, mint a Yahoo", mondta a CNBC egyik tévés showjában Eric Jackson, az Ironfire Capital alapítója. "A Yahoo még mindig nyereséges, termeli a pénzt, van 13.000 alkalmazottja, de már csak tizedrésze annak, ami 2000-ben volt. Hiába minden célkitűzés, és szándék, a többi eltűnt." Jackson szerint az évtized végére a Facebook szépen szétmorzsolódik, ami főleg a mobil web fejlődésének, és a paradigmaváltásnak lesz köszönhető, melyhez a Facebook majd nem tud alkalmazkodni. "A világ egyre gyorsabban mozog, a verseny egyre erőteljesebb, és úgy gondolom, hogy akik az első generációban erősek, azok nem fogják bírni az új generáció által diktált tempót. A Facebook megvásárolhat egy csomó mobilos céget, akkor is csak egy nagy, kövér weboldal marad, ami nem ugyanaz, mint egy mobilos alkalmazás."

Jackson szerint az első generáció a Google és a Yahoo voltak, melyek egyfajta gyűjtő és szervező portálként működtek, a második generáció a Facebook, mely a közösségi oldallal alakított nagyot, a harmadik generációt pedig azok alkotják, akiknek a célcsoportját a mobilfelhasználók képezik. A Facebook bukása pedig hasonló lesz, mint ahogyan a Google (mint első generáció) nem tudta magát bepréselni a második generációs (azaz a közösségi oldalas) piacra. "Ha megnézed ezt a három generációt, akkor láthatod, hogy mindegy, mennyire vagy sikeres a sajátodban, nem vagy képes megfelelni az újabb generáció elvárásainak, függetlenül attól, hogy mennyi pénzed van a bankban, mennyi okos PhD-s húzza nálad az igát", tette hozzá Jackson, utalva ezzel arra, hogy szerinte mennyire volt előremutató lépés felvásárolni az Instagramot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.