Hirdetés

Még több női programozót szeretne a Google



|

A Google 50 millió dollárral támogatja a női programozók képzését.

Hirdetés

Néhány hete hozta nyilvánosságra a Google saját dolgozói körében készített felmérését a gender-szakadékról, majd bejelentette, több női dolgozóra van szüksége a cégnek és a technikai szektornak. Ezzel összefüggésben egy újabb célkitűzését is nyilvánosságra hozta a vállalat: minél több lányt szeretnének rávenni a programozásra. A Google új, „Made with Code” elnevezésű, fiatal vállalatokkal is együttműködő programjában több programozói projekt is található. A Google egy 50 milliós alappal szeretne hozzájárulni, hogy minél több nőt megnyerjenek a számítástechnikai világnak.

Hirdetés

Az egyszerűbb programokkal a lányok 3D nyomtatott karkötőt, GIF-eket, 2D-s avatárokat tudnak készíteni, valamint zenét szerezni és fotókat szerkeszteni. Ezek a programok a Google által két éve bemutatott Blockly vizuális programozási nyelvet használják. A vállalat együttműködik a non-profit Girls Who Code alapítvánnyal is, akik nyári programozó tanfolyamokat szerveznek.

„Manapság a programozás nem csak a technológia területén hasznosítható képesség. Belsőépítészet, orvostudomány, építészet, zene – mindegy, hogy egy lány miről álmodik, ha megtanul programozni, könnyebben megvalósíthatja célját” – írta a YouTube vezérigazgatója, Susan Wojcicki egy posztjában, melyben bejelentette a projektet.


A Google új programja 3 héttel a már említett felmérés nyilvánosságra hozatala után indult el. Ebből kiderült, hogy a cég teljes dolgozói állományában 70 százalék a férfi, és 61 százalékuk fehér – a nők és a kisebbségi csoportok tehát jelentős hátrányban vannak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.