Hirdetés

Megszerezte magyar netcímét a Facebook



|

Vitarendezési eljárásban került Zuckerberg tulajdonába a facebook.hu.

Hirdetés

A Social Times beszámolója alapján a Facebook alternatív vitarendezési eljárás keretében végre képes volt megszerezni a számos tulajdonosváltás után legutóbb a Marketing Agency Kft. által birtokolt facebook.hu domaint. A webcím tavaly januárban még a Generál Média kezében volt, ráadásul akkor felmerült bennünk a gyanú, hogy reklám- mellett adathalász tevékenység is folyik rajta, ám ezt a vállalat tagadta - a teljes történet itt olvasható, lentebb pedig Mayer Erika regisztrációs döntnök a domain elvételével kapcsolatos indoklásának legfontosabb megállapításai tekinthetőek meg.


„A Kérelmezőnek a „Facebook” névre fennálló hazai vagy közösségi jog által biztosított névhasználati joga egyértelműen megállapítható a Kérelmező által becsatolt okiratokból. Ezen túlmenően kétségtelen az a tény is, hogy Kérelmező kereskedelmi tevékenysége és márkaneve világszerte jó hírnevet élvez és ismert, mely a kérelmezett domain névvel megegyezik.


A kérelem részletes előadást tartalmazott arra vonatkozóan is, hogy a domain alatt – a Facebook ismertségének kihasználásával – komoly reklám és marketing tevékenység folyt, és a felhasználókat olyan oldalakra irányították, amelyekre szándékuk szerint nem kívántak navigálni. A döntés meghozatalának időpontjában is azt tapasztalta a Döntnök, hogy a domain alatt a Facebook design elemeire megtévesztésig hasonló keretben különféle reklámok jelennek meg, a „tovább a facebookra” feliratra kattintva pedig más web oldalakra jut a látogató.


A Döntnök a kérelemben előadottakat megalapozottnak találta, és az eljárási szabályzat [...] pontjai alapján megállapíthatónak találta a Kérelmezett rosszhiszemű domain használatát is”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.