Hirdetés

Megszorongatja az online zenét Kína



|

A zenei streaminget sem kíméli a kínai cenzúra, amely kíméletlenül lecsap.

Hirdetés

Kína úgy döntött, hogy az állami cenzúra alól a zene sem mentesülhet, így az egész online zenevilágot alávetik a felügyeletnek. 2016. január 1-től minden szolgáltatás köteles eltávolítani a kínálatából az érzékeny tartalmakat. 

Hirdetés

A cenzúrát maguk a zenei szolgáltatások kell, hogy végrehajtsák. Amennyiben képtelenek együttműködni, akkor bírságokra és egyéb megtorlásokra számíthatnak. 

Az ügyben többek között érintett az Apple Music, a Baidu, az Alibaba és a Tencent is. A Spotify, az Rdio és a Google Music egyelőre nem indult el Kínában, de a megkötés rájuk is érvényes lesz. 

Az online zeneipar egyébként Kínában önmagában is kemény dió a kalózkodás miatt. A Google és a Yahoo korábban hiába próbálkozott a piacon. 

Most az okostelefonok iránti rajongás, a felfoghatatlan mértékű iPhone-őrület és az egyre növekvő középosztály bizakodásra ad okot: a kínaiak készek fizetni a technológiáért. 

A kínai vezetés a múltban egyébként komoly cenzúrát vezetett be a közösségi oldalakon, rendőröket tett a tech cégekbe, és blokkolta a VPN-eket is, többek között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.