Hirdetés

Melyik olimpikonra buknak a netezők?



|

A Facebook és Twitter követők száma alapján készített el egy toplistát a Statista, amelyből kiderül, hogy főleg az amerikai kosarasok kapják a legnagyobb figyelmet az idei olimpián. Vajon mi a második legnépszerűbb sport?

Hirdetés

Nemrég még azon büszkélkedhettünk, hogy Magyarország egyébként is kiváló helyzezése az éremtáblázaton a népességszámhoz viszonyítva is kiemelkedő helyre sorol minket, de akadnak másféle ranglisták is.

Azt már korábban is megírtuk, hogy a közösségi oldalak az idei olimpián sokkal komolyabb szerepet töltenek be, és ez nem csak a pálya szélén ülőket érinti, maguk a sportolók is egyre aktívabbak a világ legrangosabb sporteseményének közvetítésében.

Forrás: Statista.com



A Statista most egy listát készített azokról az olimpikonokról, akiket a legtöbben követnek Facebookon és Twitteren keresztül. Eszerint a netezők kedvence LeBron James, akit a szintén kosaras Kobe Bryant követ a listán (aki Facebookon erősebb, csak összesítettben marad el pályatársa mellett). A kosárlabda mellett egyébként a tenisz uralja a listát, nem meglepő módon a bronzérmet így Roger Federer érdemli ki a netes követők ranglistáján. Akad még spanyol, brazil, jamaikai és orosz sportolói, a britek közül csak Andy Murray (18.) és Tom Daley (19.) került be a legjobb 20 közé, magyarok nincsenek. Ami persze senkit sem érdekel igazán, amikor az elmúlt 20 év egyik legeredményesebb olimpiáját adják meg nekünk sportolóink.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.