Hirdetés

Menedékjogot kapott Edward Snowden



|

Két ország is hajlandó befogadni az NSA-botrány kirobbantóját.

Hirdetés

Úgy tűnik lassan megnyugodhat a közel egy hónapja tomboló, nemzetközi politikai krízist kiváltó NSA-botrány kirobbantója, ugyanis pénteken Venezuela és Nicaragua miniszterelnökei egymástól függetlenül bejelentették, hogy hajlandóak politikai menedékjogot adni Edward Snowdennek az országukban.


Snowden szándéka egyelőre nem világos, ugyanis a férfi Julian Assange közreműködésével mostanra 27 országnak küldött menedékkérelmet, ezek egy részére egyelőre nem érkezett válasz. A férfi továbbra is a moszkvai Sheremetyevo Nemzetközi Repülőtér egyik tranzitvárójában van, hiszen az amerikai útlevelének visszavonása miatt nem léphet be Oroszország „hivatalos” területére.


Az oroszok természetesen egyre ingerültebben sürgetik a távozását, hiszen politikai szempontból napról napra kellemetlenebb a jelenléte. Jelenleg az a legérdekesebb kérdés, hogy miként lesz képes eljutni egy menedéket adó országba, hiszen a sikeres megérkezéshez olyan országok légterében kell repülnie, amelyeknek nincs kiadatási megállapodásuk az Egyesült Államokkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.