Hirdetés

Mit csinál most Bill Gates?



|

A Microsoft alapítója már egy ideje visszavonult, de még mindig a leggazdagabb.

Hirdetés

Bill Gates idén ünnepli 60. születésnapját, és bár a Microsoft ügyes-bajos dolgaiból egy ideje már kimarad, azért még mindig bőven van mit a tejbe aprítania. Gates már jó ideje rajta van a világ leggazdagabb embereinek listáján, és bár az elmúlt években többször is megelőzték, most megint sikerült az élre törnie.

Hirdetés

Bill Gates jelenleg 79,2 milliárd dollárt ér, ezzel sikerült a Forbes listájának élére verekednie magát. Szorosan követi őt Carlos Slim, akik elsősorban telekommunikációs cégéből szerezte több mint 77 milliárdos vagyonát. Tavaly egyébként még ő volt az első, ám Gates 3,2 milliárdos bevételre tett szert az elmúlt évben még úgy is, hogy másfél milliárdot a Bill & Melinda Gates alapítványnak adományozott. A lista 16. helyén a Facebookot alapító Mark Zuckerberg foglal helyet a maga 33 milliárdjával, a lista legfiatalabb tagja pedig a Snapchatet alapító Evan Spiegel, akik már most 1,5 milliárd dollárt ér, pedig még csak 25 éves.

 

 

Gates szinte pontosan egy évvel ezelőtt adta át a Microsoft elnöki posztját Satya Nadellának, ő maga pedig technológia tanácsadóként vesz részt a vállalatban, részmunkaidőben. A legtöbb idejét a már korábban említett alapítvány tölti ki, amelyet még 2000-ben alapított. Azóta több mint 30 milliárd dollárt osztott szét a rászorulók között (ezzel az összeggel odaférne Mark Zuckerberg mellé a listára), a pénz azonban szinte egyáltalán nem érdekli. Nem fél kimenni az utcára, együtt jár moziba az átlagemberekkel. Két éve részt vett a Reddit titkos karácsonyi játékában, ahol sikerült igencsak meglepnie az őt húz Rachel nevű lányt. Bár a hölgy eredetileg egy iPodot kért, Gates a nevében egy alapítvány számára adományozott inkább. Ezzel valószínűleg mindenki jobban járt.

Az alapítványon keresztül egyébként rengeteg projektet támogatnak, melyek nagy része főleg Afrikában és a világ számos elmaradott részén küzdenek a szegénység és az ez által okozott problémák ellen. Akit érdekelnek a jelenleg is futó projektet, vagy bővebb információt szeretne az alapítványról és Bill Gates ötleteiről, az a gatesletter.com-on olvashat bővebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.