Hirdetés

Nagyapád is rákattant a közösségi oldalakra



|

Az idősebb emberek egyre nagyobb arányban használják az effajta oldalakat.

Hirdetés

Azt hinnénk, hogy az idősebb embereket egyszerűen nem érdekli a közösségi hálózat. Ez sokáig így is volt, azonban mára a helyzet teljesen megfordult

Hirdetés

A Pew Research Center legújabb kutatása szerint a 65 év feletti amerikaiak 35 százaléka már aktív a közösségi oldalakon. Ez a triplája a 2010-es adatoknak, amikor még csak 11 százalékot érdekelt a korosztályból a Facebook és társai. 2005-ben ugyanez az arány 2 százalék volt. 

Természetesen az arány még mindig elmarad a 18 - 29 éveseknél mérttől, ahol az emberek 90 százaléka van jelen a közösségi hálón. 

A jelentésből azt nem tudtuk meg, hogy miért indult ilyen hirtelen emelkedésnek az idős Facebookozók száma. 

Korábbi feltevések szerint azért, mert így az idősebbek is kapcsolatba léphetnek a régi barátjaikkal, támogatást kaphatnak krónikus betegségekkel kapcsolatban, illetve egyszerűen hidalhatják át a generációs szakadékokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.