Hirdetés

Napi 2 milliószor kérik a Google-t, hogy vegyen le kalóztartalmat



|

Csak a múlt hónapban 65 millió kérés érkezett a Google-höz.

Hirdetés

A Google jelentése alapján úgy néz ki, hogy a cégóriásnak naponta 2 millió kéréssel kell foglalkoznia, amely a keresési találatok között megjelenő, kalóztartalmakat rejtő hivatkozások eltávolítására irányul. 

Hirdetés

Csak a múlt hónapban 65 millió ilyen kérés futott be 5609 különböző jogtulajdonostól. Ez percenként 1500 kérelmet jelent, ami a duplája a tavalyi értéknek. 

A legtöbb kérés egyébként az olyan jogvédő cégektől érkezik, mint a Degban, a BPI és a RIAA. 

A kérések nagy arányban valóban kalóztartalmakra mutatnak, de sok csak duplikátum vagy elrontott hivatkozás. Némelyek a jogvédők saját rendszereire mutatnak. 

Az MPAA és a RIAA már korábban is el akarta érni, hogy a Google keményebben lépjen fel a kalóz jellegű tartalmak terjedése ellen. A Google erre válaszul módosította a keresési algoritmusokat, és kedvezőtlenebb érték alapján sorolta hátra az effajta anyagokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.