Hirdetés

Napi 250 000 euróra büntethetik a Facebookot



|

Belgium nagyon aggódik a lakosság adatvédelme és követése miatt.

Hirdetés

A belga hatóságok jöttek ki győztesként a Facebookkal szembeni csatából, vagyis megszegte a belga törvényeket a Facebook, amikor azokat a belgákat is követte, akiknek nem volt Facebook-fiókja. 

Hirdetés

A Facebook fellebbez az ügyben, ugyanakkor addig is napi 250 000 eurós büntetéssel számolhat, ha ezt a fajta követést nem állítja le. 

A problémát a datr süti jelenti, amit 2011 óta használ a Facebook a felhasználók követésére a weben, például a Like gomb segítségével. A közösségi oldal így azokat is tudta figyelni, akik nem regisztráltak rá, de meglátogattak egy cikket, amiben volt Like gomb. 

A jelentések szerint a Facebook figyelmét erre többször felhívták, ők pedig kijavítandó hibaként jellemezték a dolgot. Így volt ez a belgáknál is korábban. 

Érdekesség, hogy a bíróság döntése után a Facebook már nem hibaként emlegette a követést, hanem azt mondta, több mint 5 éve használja a datr sütit annak érdekében, hogy a Facebook biztonságos legyen a 1,5 milliárd felhasználója számára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.